Arrangement arkiv

1001 søvnløse netter

1001 søvnløse netter The Nightmare av John Henry Fuseli
 • Dato: 30.08.2016 - 30.08.2016

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Teglverket, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Upop

 • Møteleder: Marius Gustavsen Paulsen

 • Innledere:

  Bjørn Bjorvatn

  Professor i medisin ved Universitetet i Bergen

  og søvnspesialist ved Bergen SøvnSenter.

Er du en av de mange som sliter med å stå opp om morgenen? I snitt sover unge mennesker to timer mindre enn anbefalt. Søvn er vi alle påvirket av, men de færreste vet de mørke detaljene bak søvnproblemer.

Søvnproblemer er ikke noe nytt for unge mennesker, spesielt ikke studenter. Å stå opp tidlig nok for å rekke avtaler eller forelesninger etter en sen kveld er noe de fleste kan slite med. Men vet man nok om konsekvensene av et slikt ujevnt søvnmønster?

Vi går til sengs med Bjørn Bjorvatn, søvnspesialist ved Bergen Søvn Senter og professori medisin. Under dyna skal vi sammen utforske noen av søvnens mysterier, som bevisste drømmer og søvnparalyse.

Å være klar over at du er i en drøm og kunne kontrollere drøm- men er utrolig nok noe man kan trene seg opp til. Det finnes flere teknikker, men vi vet at hjernekapasiteten er på et veldig lavt nivå ved dyp søvn. Med rett trening i lucid dreaming, kan man endre utfallet av sin egen drøm og ta kontroll over sine mareritt.

Hva gjør man for å unngå de verste konsekvensene av ujevn søvn? Studenter trenger råd om søvn, og Samfunnet tar ansvar. Gled deg til en kveld fylt med fakta, samtale, informasjon om utbredte søvn- problemer og dunkel belysning som setter stemningen.

Logg inn