Arrangement arkiv

Åpningsmøte og programslipp

Åpningsmøte og programslipp Illustrasjon: Anne Christine Carlsson
 • Dato: 26.08.2017 - 26.08.2017

 • Tid: 18:00 - 21:00

 • Sted: Universitetsaulaen

 • Komite: Aktuelt

 • Møteleder: Tarjei Ellingsen Rosvoll

 • Innledere:

  Martin Eide
  Professor i medievitenskap og journalistikk

  Doremus Schafer
  Mediekritisk blogger (under pseudonym)

  Ingeborg Senneset
  Journalist i 
  Aftenposten og styremedlem i Norsk PEN

  Øyulf Hjertenes
  Ansvarlig redaktør i Bergens Tidende

  John Arne Markussen
  Ansvarlig redaktør i Dagbladet

Fake news-begrepet eksploderte før noen forsto hva som hadde skjedd. Siden det har direkte angrep på media, fra publikum og statsledere blitt dagligdags. Hva gjør media videre?

Det er enkelte som mener mye må ligge på medias egen kappe. Doremus Schafer, har med støtte fra Fritt Ord kritisert alle i norsk media - fra små til store - for deres tendensiøse bruk av statistikk, tall, mangel på kildekritikk og mye annet. Han er en av mange lesere, som er tydelig i sitt standpunkt om at grundigheten ikke holder mål.

Samtidig gjør store samfunnsaktører alt i sin makt for å forhindre at media får fungere i sin rolle som vaktbikkje. Alle firma har en PR-avdeling, det samme gjelder kommuner, departementer og organisasjoner. Børge Brendes pressesjef er den tidligere utenriksredaktøren i NTB - en mann som vet nøyaktig hvordan pressen vil vinkle hva.

Når de fleste mediehus må kutte hundrevis av årsverk er det ingen tvil - medielandskapet blir vanskeligere. Med oss for å forstå hvor veien videre går har vi med oss ansvarlig redaktør fra Dagbladet og Bergens Tidende, journalist i Aftenposten, Ingeborg Senneset, professor Martin Eide og mediekritiker Doremus Schafer. En storaften med kritiske spørsmål til de som skal stille de kritiske spørsmål - for alle som liker kritiske spørsmål.

Velkommen til åpningsmøte og programslipp hos Studentersamfunnet i Bergen! 

 


Medlemskap: 50 kr. 
Det kreves medlemskap for å delta på arrangementer i regi av Studentersamfunnet i Bergen. Medlemskap er åpent for alle, og kan kjøpes i døra for 50 kr. Dette gir deg gratis inngang på alle ordinære arrangementer inneværende semester.

Logg inn