Arrangement arkiv

BIFF: Havets majesteter

BIFF: Havets majesteter
 • Dato: 03.10.2017 - 03.10.2017

 • Tid: Filmvisning 16.25, møte 18:00 - 20:00

 • Sted: Teglverket, Det Akademisk Kvarter

 • Komite: Upop

 • Møteleder: Marius G. Paulsen

 • Innledere:

  Outi tervo

  Post Doc researcher

  Greenland Institute of Natural Resources

   

Vi trodde lenge at kurtise var det eneste formålet for hvalsang, men nyere forskning viser at vi har mye igjen å lære. Ikke bare har ulike populasjoner egne dialekter, men de blir også på samme måte som oss språkforvirret når de får besøk av fjerne slektninger. 

THIS MEETING WILL BE IN ENGLISH. 

Hvaler er en variert gruppe sjøpattedyr som deles opp i tannhvaler som delfiner, spekkhoggere og niser, og bardehvaler som blåhval og knølhval. De er beryktet for å være intelligente dyr som lever i store sosiale samfunn, som kan bestå av alt fra noen få dyr til inntil tusen dyr. 

Under vann er hørselen den viktigste sansen de har. Lyd reiser fem ganger så raskt i vann som på land, og lavere frekvenser har en rekkevidde på flere mil. Hva skjer så når vi mennesker fyller havet med våre egne lyder? Til møtet kommer Outi Maria Tervo, postdoktor ved Greenland Institute of Natural Resources. Tervo har forsket på aukustisk oppførsel hos hvaler, og kommer for å snakke om mangfoldet og artenes utfordringer.

Møtet arrangeres i samarbeid med Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) og det blir visning av filmen A River Below i forkant av møtet(16.25, Kvarteret, Tivoli). Den handler om den rosa Amazonasdelfinen og kampen for å redde arten fra utryddelse. Velkommen til en spennende kveld om noen av havets flotteste skapninger!

 

 

Logg inn