Arrangement arkiv

BIFF: Saken er insekter

BIFF: Saken er insekter Foto: BIFF
  • Dato: 27.09.2016 - 27.09.2016

  • Tid: 17:00 - 20:00

  • Sted: Teglverket, Det Akademiske Kvarter

  • Komite: Upop

  • Møteleder: Sigmund Ditmansen

  • Innledere:

    Geir Einar Ellefsen Søli

    Entomolog ved Naturhistorisk museum ved UiO

    Åshild Krogdahl

    Ernæringsfysiolog ved UiO og professor i hsudyrernæring ved NMBU

    Victoria Stokke

    Myldregard.no

I 2050 er vi ni milliarder mennesker på jorda. Hvordan skal vi klare å produsere nok mat til en så stor befolkning, og samtidig gjøre det på en bærekraftig måte?

FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) kom i 2013 ut med en rapport som fastslår at den forventede befolkningsveksten kommer til å kreve radikale endringer i hvordan vi produserer mat. Vår avhengighet av kjøtt, spesielt storfe, fører med seg alvorlige konsekvenser som vannmangel, forurensning og avskoging. I den samme rapporten legger FAO frem insekter som en bærekraftig og næringsrik løsning.

Insekter er allerede en del av
 den regelmessige kosten tilover to milliarder mennesker. I dokumentarfilmen BUGS drar regissør Andreas Johnsen med
 et team bestående av kokker fra København-baserte Nordic Food Lab ut på en kulinarisk reise for å utforske den enorme matressursen insekter kan være.

Filmvisningen starter 17:00 med påfølgende foredrag. 

 

Logg inn