Arrangement arkiv

Damer i hiphop & MYRA live

Damer i hiphop & MYRA live Foto: Anders Stai Fougner
 • Dato: 15.03.2017 - 15.03.2017

 • Tid: 20.00 - 23.00

 • Sted: Chagall

 • Komite: Kultur

 • Møteleder: Guro Skaslien Øyen

 • Innledere:

  Regina Tucker (MYRA)
  Hiphop-artist

  Øyvind Holen
  Kulturjournalist og hiphop-historiker

  Silje Larsen Borgan
  PR- og managmentbyrået Little Big Sister

  Vågard Undstad 
  A-laget og NMG-huset

Artisten fra Bergen omtaler seg som «ung kropp og rapper som holder det vestkyst i Oslo». Hun er utpekt til hiphop-komet og booket til by:Larm. Ulmer det noe under overflaten i det ellers så mannsdominerte hiphop-Norge?

Hiphop-artisten MYRA ble sammenlignet med Kendrick Lamar og hyllet av hiphop-mogul Leo Ajkic allerede etter sin første singel. Hun sier selv at hun «har lyst til å tilføre norsk musikk noe nytt. Noe autentisk og dynamisk, noe du ikke har hørt før  særlig fra en kvinnelig norsk rapper». Tematikken i hiphop blir ofte beskyldt for å være kvinneundertrykkende, og det er kanskje nettopp derfor få kvinner velger å ta aktiv del i sjangeren.

Vågard Unstad fra det kritikerroste A-laget og NMG-huset har måttet tåle både kritikk og twitter-krig med tidsskriftet FETT for sine tekster. Selv mener han at han er på lag med de «ekte feministene», og sier rett ut hva han mener.  

Kulturjournalist og hiphop-historiker Øyvind Holen og Silje Borgan, dama bak PR- og managmentbyrået Little Big Sister, med erfaring fra Warner Music og EMI, vil sammen med MYRA og Vågard Unstad ha en samtale om hvorfor det er så få kvinner i norsk hiphop. Etter samtalen vil det bli konsert med MYRA.

Logg inn