Arrangement arkiv

Du skal ikke ha andre skoler enn min

Du skal ikke ha andre skoler enn min Tom Blackwell
 • Dato: 15.09.2016 - 15.09.2016

 • Tid: 18:00 - 18:00

 • Sted: Tivoli, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Debatt

 • Møteleder: Ida Synnøve Solheim

 • Innledere:

  Christian Lomsdalen,
  Human-Etisk forbund

  Marie Von Der Lippe,
  Førsteamanuensis i religionsvitenskap
  og religionsdidaktikk ved UiB

  Vebjørn Selbekk,
  Redaktør i Dagen

  Marita Moltu,
  Varaordfører i Bergen for
  Kristelig Folkeparti

Norge blir stadig mer sekularisert, men likevel har regjeringen brakt K-en tilbake i religionsfaget. Er omfanget av kristendomsundervisning til hinder for å forstå flere religioner og livssyn i det moderne Norge?


Forkjemperne for KRLE, konfirmasjonsundervisning i skoletiden og skolegudstjenester argumenterer med at Norge har en lang, kristen kulturhistorie. De hevder at det er helt naturlig at barn har større kunnskap om kristendommen enn øvrige religioner og livssyn. Motstanderne hevder at slik praksis er diskriminerende. 

 
Studentersamfunnet har invitert noen av de sterkeste stemmene i debatten; Christian Lomsdalen fra Human-Etisk Forbund er kritisk til KRLE-faget og har hevdet at skolegudstjenester mangler legitimitet. Vebjørn Selbekk, redaktør i Dagen, har tatt til orde for at den norske, kristne kulturarven kan bevares gjennom skolen uten at det innebærer diskriminering. Vi har også med oss Marita Moltu, varaordfører i Bergen kommune for Kristelig Folkeparti samt religionsviter Marie Von der Lippe.

 

 

Logg inn