Arrangement arkiv

En musikkbransje i endring

En musikkbransje i endring Kim Erlandsen, NRK P3
 • Dato: 20.09.2016 - 20.09.2016

 • Tid: 08:30 - 09:30

 • Sted: Bergen Offentlige Bibliotek

 • Komite: Aktuelt

 • Møteleder: Alex Lobo

 • Innledere:

  Mats Borch Bugge

  Musikksjef i P3

  Martin Bjørnersen

  Frilanser for Klassekampen

  Silje Larsen Borgan

  Daglig leder i PR-byrået Little Big Sister

Studentersamfunnet i Bergen inviterer til frokostmøte på Bergen Offentlige Bibliotek om eksklusivitetsavtaler, og en musikkbransje som (uten hell) prøver å finne sitt fotfeste i den nye digitale musikkhverdagen.

Etter et år der mange store artister har valgt å gi ut album eksklusivt på streamingplattformer, har det vært mye debatt om dette i det hele tatt lønner seg. Det hele toppet seg med utgivelsen av Frank Oceans visuelle album Endless, som tilsynelatende ble produsert for å slippe fri fra “Def Jam Recordings”. Dagen etter slapp Ocean ut et nytt album, Blonde, eksklusivt på iTunes og Apple Music.

Etter Frank Oceans stunt, som ifølge Forbes sørger for at han sitter igjen med omtrent dobbelt så mye av inntektene, gikk sjef for Universal Lucian Graing ut og sa at selskapet hans ikke lengre vil inngå eksklusivitetsavtaler. Vi ser også at artister som Chance The Rapper velger å ikke signere under noe plateselskap. Er plateselskapenes og ekslusivitetsavtalenes alder over, eller er dette bare starten?

Frank Oceans siste albumslipp føyer seg til en voksende trend hvor album blir sluppet når artisten vil, uten noen form for kontroll fra plateselskapenes side. Da Beyonce uten noe forvarsel ga ut hennes selvtitulerte album, ble det hyllet som et genialt og smart PR-triks. Men da Kanye West prøvde seg på det samme med The Life of Pablo, endte det hele med masse forvirring om hvor og når man kunne få tak i det. Står vi ovenfor en revolusjon i musikkbransjen der plateselskaper rolle gradvis minkes, og erstattes av artister som tar full kontroll over egen musikkdistribusjon?

Det kreves medlemskap for å delta på arrangementer i regi av Studentersamfunnet i Bergen. Medlemskap er åpent for alle, og kan kjøpes i døren for 50 kr. Dette gir deg gratis inngang på alle ordinære arrangementer inneværende semester.

Emneknaggen for møtet er #samfaktuelt

Velkommen!

Logg inn