Arrangement arkiv

Erik Poppe om Utøya 22. juli

Erik Poppe om Utøya 22. juli
  • Dato: 13.03.2018 - 13.03.2018

  • Tid: 08.30 - 09.30

  • Sted: Bergen Offentlige Bibliotek

  • Komite: Aktuelt

  • Møteleder: Annonseres

  • Innledere:

    Erik Poppe
    Regissør "Utøya 22. juli"

 

Allerede før premieren har Utøya 22. juli vekket sterke reaksjoner. Etter pressevisningen på filmfestivalen i Berlin ble filmen møtt med både stående applaus og buing.

 

Poppes film er den første av flere filmatiseringer om 22.juli. Kommer den for tidlig?

 

Lederen for støttegruppen etter 22. juli omtaler filmen som ærlig og virkelighetsnær, og sier den gir et bilde av terroren som sier mer enn tusen ord. Overlevende mener Poppe har klart å fange en historie som ellers er umulig å fortelle. Samtidig blir filmen kritisert for å være for voldsom og klisjéfylt. Utøya 22. juli skaper utvilsomt store reaksjoner.

 

Regissøren har valgt å ikke vise Anders Behring Breivik, men viser samtidig døde ungdommer. Filmen er også filmet i ett strekk og bruker svært få effekter. Finnes det noen “rett” måte å gjøre det på? Hvordan er prosessen når man lager film om et så sårt tema?

 

Poppe har uttalt at han ønsker å vekke til live det kollektive minnet om hva som skjedde, og at han vil vise verden hvordan høyreekstremisme kan se ut. Samtidig er det en etisk debatt rundt det å gjenskape en nylig tragedie for filmspenningens skyld, og hvor lenge man bør vente før man skildrer slike hendelser.

 

På frokostmøtet vil filmregissør Erik Poppe ta oss gjennom prosessen og reflektere rundt det å skape kunst av nasjonale tragedier.

Logg inn