Arrangement arkiv

Ingen ring - ingen sex

Ingen ring - ingen sex Illustrasjon: Lina Tanita Leiva
 • Dato: 29.09.2016 - 29.09.2016

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Tivoli, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Debatt

 • Møteleder: Sveinung Vikne Knutsen

 • Innledere:

  Morten Eikli,
  Foredragsholder og
  tidligere riksjomfru

  Tone Hellesund,
  Professor i kulturvitenskap ved UiB

Gjennomsnittsalder for seksuell debut er 16 år for jenter og 18 år for gutter. Likevel er det en andel nordmenn over den seksuelle lavalder som aldri har hatt sex, selv hvis de er i et forhold. De ønsker å vente med sex til ekteskapet. 
 
Vi lever
 i et sexfiksert samfunn. Sex utenfor ekteskapet har tidligere vært tabu og skambelagt, blant annet grunnet stor fare for uønsket graviditet og mangel på velferdsordninger knyttet til dette. Disse problemene er i dag ikke like aktuelle, og sex blir nærmest sett på som et overgangsritual inn i voksenlivet. Dermed kan det å avstå fra sex før ekteskap fremstå som et uforståelig valg for mange. 

Da Morten Eikli (27) giftet seg i 2015 hadde han aldri hatt sex før. Ikke fordi han manglet muligheten, men fordi han og kjæresten tok et bevisst valg, blant annet grunnet sin kristne tro om å vente til de var gift. Men hva skjer om man setter religion til side? Finnes det andre grunner til å ikke hoppe i høyet? I kveld kommer han til Studentersamfunnet for å snakke om sitt valg om å vente med noe som mange synes er det mest naturlige delen av et samliv.  

I tillegg kommer også kulturviter Tone Hellesund. Hun har forsket på hvordan seksualitet og intimitet har endret seg gjennom historien, og vil dele sine faglige betraktninger med oss.

 

 

Logg inn