Arrangement arkiv

Muslim vs. feminist?

Muslim vs. feminist?
 • Dato: 06.09.2016 - 06.09.2016

 • Tid: 08:00 - 09:00

 • Sted: Amalies Hage, Bergen Offentlige Bibliotek

 • Komite: Aktuelt

 • Møteleder: Oda Bjerkan

 • Innledere:

  Iman Meskini, skuespiller kjent fra nettserien SKAM.

  Amina Bile, student og samfunnsdebattant.

  Mawra Mahmood, forretningskvinne og landsrådsmedlem i Røde Kors Ungdom.

“Kjære jente med innvandrerbakgrunn. Det snakkes om deg, for deg. Det er mange som er opptatt av hva du skal gjøre”, stod det skrevet i Aftenposten den 24. Februar 2016. Diskriminering av muslimske kvinner defineres ofte av en tredjepart, men hva ønsker muslimske kvinner selv å endre i egen tilværelse?

Over frokostbordet ønsker Studentersamfunnet i Bergen denne tirsdagsmorgenen å forene tre unge stemmer til samtale om hvordan det er å være muslimsk kvinne i Norge idag.

Iman Meskini spiller den sterke rollefiguren Sana i NRK-serien SKAM. Hun har både i egen person og gjennom sin rollefigur satt søkelys på muslimsk identitet, fordommer og frihetsbegrepet.

Mawra Mahmood er forretningskvinne, og administrerer en instagramprofil med hijabvennlig mote. Mener Mawra at muslimske feministers kamp kan forenes med kampen vestlige feminister kjemper?

“Jeg bringer ingen skam, for det er ingen skam i å ha meninger. Mitt kjønn og min kultur definerer ikke hvem jeg er” skriver Amina Bile. Hun identifiserer seg selv som en stolt feminist. Er Amina kun en del av en vestlig orientert skamløs-generasjon, eller er hun en representant for et flertall av norske, muslimske kvinner?

Logg inn