Arrangement arkiv

Fremtidens arbeidstid

Fremtidens arbeidstid Ruslan Burlaka
 • Dato: 30.03.2017 - 30.03.2017

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Tivoli, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Debatt

 • Møteleder: Jenny Nygaardsmoen

 • Innledere:

  Mathilde Fasting

  Siviløkonom og idéhistoriker, Civita

  Linn Stalsberg

  Forfatter og skribent

  Maria Berg Reinertsen

  Samfunnsøkonom og journalist i Morgenbladet

Bør vi jobbe mer eller mindre? Er produktivitet og vekst det viktigste, eller bør vi tenkealternativt om fremtidens arbeidsliv? Vi diskuterer seks timers arbeidsdag.
 
Forutsetningene til arbeidslivet er under stadig endring. Eldrebølgen skyller over oss og produktiviteten må økes for å sikre velferd og vekst. Parallelt med denne utviklingen fører revolusjonerende teknologi til at flere arbeidsoppgaver endres eller fjernes. Selv om nye løsninger kan lette arbeidsoppgavene, kan aldri en maskin erstatte et medmenneskes empati. Det er få som ønsker at bestemor skal stelles av en robot.
 
Siden 40-timers arbeidsuke ble innført i 1976 har debatten om arbeidsdagen omtrent stått på stedet hvil. Ikke alle er enige om at kampen mot lange arbeidsdager er over. Er åttetimersdagen det beste, eller bør vi tenke alternativt og redusere til seks timer? Mange jobber ufrivillig deltid, og opplever et stadig økende press for å følge med på utviklingen i et kynisk arbeidsmarkedet.
 
Spørsmålene er mange når man verken er enige om målet eller middelet. Studentersamfunnet i Bergen har invitert Mathilde Fasting fra Civita, journalist Linn Stalsberg og samfunnsøkonom Maria Berg Reinertsen til debatt om fremtidens arbeidsliv.

Logg inn