Arrangement arkiv

Fransk frokost med Frank og Bernt

Fransk frokost med Frank og Bernt Illustrasjon: Synne Arnesen Jenseng
 • Dato: 18.04.2017 - 18.04.2017

 • Tid: 08:30 - 10:00

 • Sted: Amalies Hage, Bergen Offentlige Bibliotek

 • Komite: Aktuelt

 • Møteleder: Andreas Høglund

 • Innledere:

  Bernt Hagtvet 
  Professor emeritus i statsvitenskap ved UiO 

  Frank Aarebrot 
  Professor i sammenliknende politikk ved UiB

Professorene Frank Aarebrot og Bernt Hagtvet er legender på hver sin side av fjellet og forenes nå i Bergen for å diskutere Frankrikes skjebnevalg.  

23. april er det duket for første valgomgang i det franske presidentvalget. Marine Le Pen og Nasjonal front kjemper en jevn kamp mot den uavhengige kandidaten Emmanuel Macron. Mens Macron mener Frankrikes fremtidige suksess går gjennom Europa og EU, går Le Pen til valg på å melde landet ut av EU og begrense innvandringen til landet. 

Frank Aarebrot er kjent for de fleste og kunne utgjort sitt eget institutt ved Universitetet i Bergen. Hans forskningsfelt inkluderer demokrati og demokratisering, valg analyse og europeisk integrasjon, men i Norge er han muligens mest kjent som politisk kommentator og valgekspert.   

Bernt Hagtvet er professor emeritus ved UiO og en av Norges fremste eksperter på totalitære regimer og ideologier i det 20-århundre. I Oslo er Hagtvet kjent for frokostmøtene «Frokost med Bernt», som forfatter av en rekke bøker og som ivrig samfunnsdebattant.   

Sammen kobler de ulike perspektiver med sine karismatiske, engasjerende og formidlende fortellerstiler. Erstatt den trauste leverposteiskiven på et stille og kaldt kjøkken, med levende og fargerik diskusjon fra to bautaer innen samfunnsforskning.   

 

 

Logg inn