Arrangement arkiv

Gastronomi eller lureri

Gastronomi eller lureri
  • Dato: 20.03.2018 - 20.03.2018

  • Tid: 18.00 - 20.00

  • Sted: Teglverket, Det Akademiske Kvarter

  • Komite: Upop

  • Møteleder: Andreas Vindenes

  • Innledere:

    Jørgen Lund
    Norges eneste sertifiserte
    olivenoljesmaker

Olivenolje blir hyllet som smakshever og helsebringende eliksir. Samtidig er matjuks utbredt for disse gylne dråpene. Hvordan kjenner vi igjen god olivenolje?

 

Kvalitetsoljer av oliven er ettertraktet og utvalget er stort, men i en jungel av oliventrær kan forbrukere lett gå seg vill. Olivenolje har blitt et enkelt offer for matjuks, og i Italia er utblanding av produkter en del av mafiavirksomheten.

 

Mattilsynet gav i 2017 omsetningsforbud for fire oljer fordi de var uegnet som matvarer. Spriket mellom kvaliteten konsumentene blir lovet og det faktiske innholdet er stort. Hvordan kan vi som forbrukere sikre oss at vi får de edle dråpene, og ikke nøtteolje merket som italiensk extra virgin?

 

Det blir selvsagt olivenolje på bordet når Norges eneste sertifiserte olivenoljesmaker, Jørgen Lund, kommer på besøk. Han skal snakke om hva god olivenolje er, hvordan man smaker på den, og hvordan vi kan sikre at vi faktisk får extra virgin olivenolje neste gang vi er i butikken.

 

Logg inn