Arrangement arkiv

Hellig land – evig strid?

Foto: Flickr - Wall in Palestine Foto: Flickr - Wall in Palestine
 • Dato: 14.04.2016 - 14.04.2016

 • Tid: 18:00

 • Sted: Amalies Hage, Bergen Offentlige Bibliotek

 • Komite: Debatt

 • Møteleder: Sveinung Vikne Knutsen

 • Innledere:

  Erling Rimehaug

  Morten Fjell Rasmusen 

  Morten Heszlein-Lossius 

   

Konflikten mellom Israel og Palestina er kanskje den mest betente striden i vår tid. Konflikten er, ved siden av å være en av de mest diskuterte, også den tilsynelatende vanskeligste å komme til enighet om.

Mange hadde håpet at Oslo-avtalen kunne være starten på slutten for konflikten mellom Israel og Palestina. Slik gikk det ikke. En rekke knivdrap har rystet Jerusalem det siste året, samtidig som Israel knytter jerngrepet om de palestinske områdene. Det snakkes høyt om en ny intifada, og konflikten ser nå ut til å være mer fastlåst enn noen gang. Studentersamfunnet inviterer til en aften der vi stiller de enkle spørsmålene, samtidig som vi prøver å komme fram til de gode løsningene. Vi vil diskutere hvor langt Israel kan gå i sitt selvforsvar, spørsmålet om en egen palestinsk stat og utbygging av bosetninger på Vestbredden.

Lite kjærlighet kommer til å gå tapt når Morten Fjell Rasmusen fra Med Israel For Fred (MIFF) og Morten Heszlein-Lossius fra Palestinakomiteen møtes til å besvare disse spørsmålene. Sammen med forfatter og Vårt Land-redaktør Erling Rimehaug skal de forsøke å løse Israel-Palestina-konflikten en gang for alle.

Logg inn