Arrangement arkiv

Hjelp, vi skal lage læreplan!

Hjelp, vi skal lage læreplan! Foto: Oda Bjerkan
 • Dato: 17.11.2016 - 17.11.2016

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Tivoli, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Debatt

 • Møteleder: Tarjei Ellingsen Røsvoll

 • Innledere:

  Steffen Handal

  Leder i Utdanningsforbundet

  Sylvia Lind

  Leder i Elevorganisasjonen

  Henrik Asheim

  Utdanningskomiteen for Høyre

  Audun Lysbakken

  Leder i Sosialistisk venstreparti

Regjeringen har satt i gang arbeidet med ny læreplan for grunnskolen. Hvilke fag skal bort, hvilke skal med og hvem skal bestemme?

Enkelte vil si at som politiker med en hjertesak har du to alternativer: Å bruke skattefradrag, eller innføre et eget fag i skolen for å fremme din sak. Sistnevnte er brukt i så stor grad at mange mener lærerplanen er overfylt.

Tidligere leder i Elevorganisasjonen, Kristoffer Hansen, foreslo på spørsmål fra Dagbladet at man kunne kutte fotosyntesen fra læreplanen, og offentligheten gikk i harnisk. Andre forslag; som å kutte ut samisk kultur, norskklassikere eller elementær matematikk blir møtt med like stor motstand. Prosessen kommer til å bli vanskelig, og vi i Studentersamfunnet setter det hele i gang.

Vi inviterer til et panel med de tydeligste motpolene i debatten: SV-leder Audun Lysbakken, møter stortingsrepresentant Henrik Asheim fra Høyre. Politikerne får bryne seg på de som kjenner hvor skoen trykker i skolen: Sylvia Lind, leder i Elevorganisasjonen og Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet. 

Logg inn