Arrangement arkiv

Kravet om lykke

  • Dato: 27.10.2016 - 27.10.2016

  • Tid: 18:00 - 20:00

  • Sted: Teglverket, Det Akademiske Kvarter

  • Komite: Kultur

  • Møteleder: Emma Helene Heggdal og Aslak Hjeltnes

I dag blir lykke ansett som en forutsetning for å leve et godt og verdig liv, samtidig som mange føler det er umulig å lykkes med å være såkalt lykkelig.

I samarbeid med Akademiet for yngre forskere inviterer Studentersamfunnet til en helaften om lykkejaget i dagens samfunn, hvor samtidens lykkebegrep settes i historisk og filosofisk perspektiv.

Spesielt blant unge som både møter og selv skaper forventinger om en lysende fremtid, kan kravet om lykke være overveldende. Noen ganger leder dette til utilfredshet, apati og i ytterste konsekvens psykiske lidelser.

«Ikkje plag meg med klimaendringane, eg driv og realiserar meg sjølv», skriver Maria Dyrhol Sandvik, journalist i Klassekampen, om det hun kaller «generasjon meg»; de med fødselsår mellom 1980 og 2000. Hun påpeker den paradoksale ulykkeligheten som følger av det uendelige potensialet for selvrealisering denne generasjonen har.

Til Studentersamfunnet kommer et bredt panel, der journalist Sandvik møter viserektor Oddrun Samdal, og leder ved Instituttfor klinisk psykologi Per Einar Binder. I tillegg kommer professor i filosofi ved UiO, Arne Johan Vetlesen, og journalist Emma Clare Gabrielsen fra NRKs Innafor.

Logg inn