Arrangement arkiv

Morgendagens næringsliv

Morgendagens næringsliv Tiger Pixel
 • Dato: 25.10.2016 - 25.10.2016

 • Tid: 09:00 - 10:00

 • Sted: Handelshøyskolen BI - campus Bergen

 • Komite: Aktuelt

 • Innledere:

  Christer Eriksen

  Gründer av Leieting.no

  Atle Kvamme

  Næringspolitisk sjef, Bergen Næringsråd

  Bård Strøm

  Senior manager i PwC Consulting

Studentpolitisk Utvalg og Studentersamfunnet i Bergen inviterer til frokostmøtet om fremtidens næringsliv. Møtet finner sted på "Rederiet".

På kun et par år har løsninger som Uber, AirBnb, Nabobil gått fra å være kuriøse ting for de spesielt interesserte til å være seriøse alternativer for hvordan du kan organisere livet ditt. Samtidig som store bedrifter blir tvunget til å automatisere sine arbeidsoppgaver for å fortsette å være konkurransedyktige.

Delingsøkonomi gjør samfunnet i stand til å utnytte ressursene vi har mye bedre. Teltet du kun bruket et par ganger i året kan leies ut til andre, og det samme med bilen din eller leiligheten din. Hvordan kan delingsøkonomien påvirke oss i fremtiden, hvilken vei går utviklingen og hva gjør vi for å tilpasse oss den?

En annen problemstilling knyttet til morgendagens næringsliv er automatisering av arbeidsoppgaver innenfor sektorer hvor arbeidskraften ofte er høyt utdannet. Står vi ovenfor en ny industriell revolusjon? Vil roboter og kunstig intelligens ta over selv de mest intellektuelt krevende jobbene?

I samarbeid med Studentpolitisk Utvalg så har vi gleden av å tilby gratis frokost til de 50 første og gratis kaffe til alle.

Emneknaggen for møtet er #samfaktuelt

 

Velkommen!

Logg inn