Arrangement arkiv

Mur mot migranter

Mur mot migranter Carol Guzy
 • Dato: 27.09.2016 - 27.09.2016

 • Tid: 08:30 - 09:30

 • Sted: Bergen Offentlige Bibliotek

 • Komite: Aktuelt

 • Møteleder: Emilie Byermoen

 • Innledere:

  Anne Hege Simonsen

  Sosialantropolog, forsker og journalist, samt forfatter av

  boken Mur: Delt landskap i Israel og Palestina.

  Lindis Hurum

  Feltarbeider i Leger Uten Grenser, og forfatter av boken

  Det finnes ingen DE ANDRE – det er bare oss.

  Susanne Bygnes

  Postdoktor ved sosiologisk institutt, og leder for den

  tverrfaglige migrasjonforskningsenheten IMER ved UiB.

Studentersamfunnet i Bergen inviterer til morgenkaffe om hvordan Europas murer påvirker flyktningstrømmen og Europas framtid.

Donald Trump skapte overskrifter da han lovet å bygge en mur mot Mexico. I Europa er det allerede bygget omfattende murer og piggtrådgjerder for å stenge grensene. På flukt fra krig blir mennesker i nød møtt av piggtråd, betong og bevoktede grenser.

Berlinmurens fall symboliserte håp for et åpent Europa, men 27 år etter bygges det flere murer enn noen gang. Storbritannia bygger mur på fransk jord, og selv bygger vi gjerde langs den russiske grensen. Hvilken effekt har de nybygde og planlagte murene, og hvordan vil de forme framtidens Europa?

 

Anne Hege Simonsen er førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag på Høgskolen i Oslo og Akershus, og blant annet tidligere utenriksjournalist og redaktør. Hun har med Nora Ingdal reist langs muren på Vestbredden, og sett på nært hold hva en mur kan gjøre med et samfunn. Dette resulterte i boken Mur: Delt landskap i Israel og Palestina.

 

“Ingen piggtråd vil hindre dem i å redde sine liv” skriver Lindis Hurum i en kronikk i Aftenposten om flyktningskrisen i Europa. Hun er nødhjelpskoordinator i Leger Uten Grenser med master i krisehåndtering fra København Universitet og har jobbet tett på flyktninger i både Afrika og Europa. Tidligere i år ga hun ut boken Det finnes ingen DE ANDRE - det er bare oss.

Susanne Bygnes er postdoktor ved sosiologisk institutt på UiB, og har spesielle faglige interesser innenfor blant annet migrasjon, asylinnvandring og politisk sosiologi. Hun arbeider også for tiden som prosjektleder for pilotprosjektet Flyktningkrisa: forestillinger og erfaringer.

Det kreves medlemsskap for å delta på arrangementer i regi av Studentersamfunnet i Bergen. Medlemsskap er åpent for alle, og kan kjøpes i døren for 50 kr. Dette gir deg gratis inngang på alle ordinære arrangementer inneværende semester.

Emneknaggen for møtet er #samfaktuelt

Velkommen!

Logg inn