Arrangement arkiv

Netflix & kill

Netflix & kill Foto: Televisione Streaming
 • Dato: 16.11.2016 - 16.11.2016

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Teglverket, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Kultur

 • Møteleder: Marius Abrahamsen

 • Innledere:

  Bjørn Olav Jahr

  Forfatter av «Hvem drepte Birgitte

  Tengs?»

  Bjørn Sørenssen

  Professor i film- og medievitenskap

  ved NTNU

  Eivind Kolflaath

  Professor i filosofi ogrettsvitenskap

  ved UiB

Fenomenet «True Crime»
har blitt vanvittig populært etter serier som Making a Murderer og podkasten Serial. Også i Norge har sjangeren slått gjennom med serier som Åsted Norge og diverse litterære verk. Hvorfor fenger virkelighetens grusomheter mer enn de fiktive?

«True Crime» har som en følge
av den økende populariteten fått anerkjennelse for å rette søkelys mot maktmisbruk og mulige justismord. Slik økes bevisstheten rundt rettssikkerhet og korrupsjon. På den andre siden blir fenomenet kritisert for å være uetisk underholdning på bekostning av ekte menneskers lidelse og ulykke.

Hvor stor åpenhet ønskes det egentlig i rettssystemet? Sjangeren representerer ofte den dømte og kritiseres for å gi en ensidig fremstilling av saken. Hvordan sikrer man både ofre og gjerningsmenn når hele verden er med i juryen?

Til samtale om «True Crime» inviterer Studentersamfunnet i Bergen journalist Bjørn Olav Jahr, forfatter av boken Hvem drepte Birgitte Tengs?, Bjørn Sørenssen, professor i film- og medievitenskap, og Eivind Kolflaath, professor i filosofi og rettsvitenskap med spisskompetanse på bevisteori.

Logg inn