Arrangement arkiv

RUS: Ja, vi elsker denne fylla

RUS: Ja, vi elsker denne fylla wilkernet
 • Dato: 06.04.2017 - 06.04.2017

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Tivoli, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Debatt

 • Møteleder: Tarjei Ellingsen Røsvoll

 • Innledere:

  Aksel Braanen Sterri

  Samfunnsdebattant 

  Morten Wold

  Stortingsrepresentant for FrP

  Hanne Cecilie Widnes

  Daglig leder i IOGT Norge

I Sør-Europa nyter man ofte et glass vin til maten, alkohol inntas ofte og i små mengder. I Norge er det motsatt; hvis det først skal drikkes, skal det drikkes mye. Dette kan være både skadelig og slitsomt. Er det gjennom alkoholpolitikken vi skal få orden på drikkekulturen?
 
Den særnorske vorspielkulturen kan betraktes som nødvendig forå kunne ha råd til å delta idet sosiale, og til tider ekstreme, utelivet. Kan dette være på grunn av høye alkoholavgifter og strenge skjenketider sammenlignet med våre naboland? Mens en kan gå på byen uten å bli blakk i Danmark, vil lønna fort forsvinne på norske barer.
 
I følge Folkehelserapporten fra 2014 har alkoholforbruket i Norge økt med 40% de siste 20 årene. Denne økningen gjelder spesielt blant kvinner og eldre, mens alkoholinntaket blant yngre synker. Når totalforbruket av alkohol øker, øker også forekomsten av alkoholrelaterte problemer. Kan dette sees i sammenheng med den norske alkoholpolitikken?
 
Studentersamfunnet inviterer til debatt med samfunnsdebattant Aksel Braanen Sterri, Morten Wold, stortingsrepresentant for FrP, og Cecilie Wignes, daglig leder i IOGT Norge, om norsk drikkekultur. Vi vil fokusere på de lange linjene i alkoholpolitikken for å forstå hvordan den norske drikkekulturen fungerer og eventuelt kan endres.

Logg inn