Arrangement arkiv

Stress!

Stress! Foto: Espen Rosdahl Johnsen
 • Dato: 28.03.2017 - 28.03.2017

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Teglverket, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Upop

 • Møteleder: Espen Rosdahl Johnsen

 • Innledere:

  Aslak Hjeltnes
  Førsteamanuensis ves Institutt for klinisk psykologi, Uib

  Viggo Krüger
  Førsteamanuensis II ved Griegakademiet - institutt for musikk, UiB

En hverdag som stiller stadig større og flere krav gjør at stress blir omtalt som den nye folkesykdommen. Hva er egentlig stress, og hvordan påvirker det oss?

 Stress er en naturlig reaksjon på å befinne seg i en overveldende situasjon. En forskningsrapport fra 2012 viser 43 prosent større sannsynlighet for tidligere død hos personer som tror at stress er farlig oghelseskadelig. Det samme er imidlertid ikke sant for dem som ikke tror at stress er skadelig. Frykten for det «dødelige» stresset har gjort at det å komme seg ut av tidsklemma har blitt et mantra for en stadig større «stressindustri», og bruk av stressreduserende teknikker som yoga, meditasjon og mindfulness har skutt i været.

Studentersamfunnet har invitert Aslak Hjeltnes, førsteamanuensis ved Institutt for klinisk psykologi ved UiB og forsker på mindfulness-basert stressreduksjon. Viggo Krüger, førsteamanuensis II ved Griegakademiet . Vi skal diskutere hva stress egentlig er, hvordan det påvirker livene våre og hva vi eventuelt kan gjøre for å senke stressnivået. 

Mister du hodet i hverdagen? Ta en to timers pause og finn løsningen på stresset!

Logg inn