Arrangement arkiv

Vitenskap til folket!

Psykologispesialist Jan-Ole Hesselberg Psykologispesialist Jan-Ole Hesselberg
  • Dato: 07.03.2017 - 07.03.2017

  • Tid: 18:00 - 20:00

  • Sted: Tivoli, Det Akademiske Kvarter

  • Komite: Upop

  • Møteleder: Andreas Høvik

  • Innledere:

    Jan-Ole Hesselberg
    Psykologspesialist

Hvordan formidle vitenskap med gjennomslagskraft? Popularisering av vitenskap gjennom TV, film og podcast er en økende trend, noe som også bringer med seg nye utfordringer. 

De aller fleste kan være enige om at vitenskap driver verden videre og gjør den til et bedre sted. Vitenskap er også en viktig faktor i hverdagen og bidrar til å styre våre valg når det gjelder alt fra mat til politikk. I den forbindelse er god vitenskapsformidling viktig. Mange vitenskapsformidlere ønsker å gjøre vitenskapen mer tilgjengelig og begripelig for folk flest, og sikter på å engasjere et stort publikum. Gjennom TV, film og podcast kan en nå mange og nye publikummere, men er dette god forskningsformidling eller kun tabloid forskningsjournalistikk?

 Studentersamfunnet har invitert Jan-Ole Hesselberg, utdannet psykologspesialist og en ivrig vitenskapsformidler. Han har vært fagansvarlig og manusforfatter for de populære vitenskapelige TV-programmene Folkeopplysningen (NRK) og Typisk deg med Petter Schjerven (TVNorge). I tillegg har han to psykologi-podcaster og en blogg der han formidler psykologifaget. Hesselberg vil snakke om hvordan en kan kan drive vitenskapsformidling med gjennomslagskraft, og fortelle om sin erfaring med bruk av TV, podcast og blogg til å formidle vitenskap til folket.

Logg inn