Arrangement arkiv

Ytring uten ansvar

Ytring uten ansvar Morten Mørland
 • Dato: 26.10.2016 - 01.01.1970

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Amalies Hage, Bergen offentlige bibliotek

 • Komite: Debatt

 • Møteleder: Eirin Aavik Schanke

 • Innledere:

  Veslemøy Aga,
  Jurist

  George Gooding,
  Mediekritiker

  Øyvind Strømmen,
  Journalist

  Øyulf Hjertnes,
  Sjefsredaktør i Bergens Tidende

Med kommentarfelt på nett fikk alle og enhver mulighet til å delta i den offentlige debatten. Scroller du nedover i kommentarfeltet er det imidlertid ofte helt andre ting enn opplyst diskurs som møter deg. Har mediene sviktet? 

 

Mangelen på en moderator førte til steder med en ukultur av hets og usakligheter. I dag bruker mediehusene store ressurser på å moderere kommentarfeltene sine. Mange dagsverk går med til å luke ut personangrep fra nettroll, og ikke sjelden må kommentarfeltet stenges. Moderering er nødvendig, men samtidig kan det føre til at meninger som bobler under overflaten ikke kommer til syne. 

 

Anonymiteten i de store mediehusene er også på vei ut, med Dagbladet som kun bruker Facebook. Bergens Tidene og Adresseavisen krever også fullt navn. Vil det hjelpe? 

Journalist Øyvind Strømmen har skrevet bok om høyreekstreme miljøer på internett, og vil sammen med mediekritiker George Gooding diskutere verdien av kommentarfeltet. Vi har også med oss sjefsredaktør i Bergens Tidende, Øyulf Hjertnes, som vil satse på kommentarfeltene. Jurist Veslemøy Aga vil kaste lys over det redaksjonelle ansvaret på internett. 

 

Vi inviterer til debatt hvor vi diskuterer hvordan mediehusene best kan legge til rette for et godt offentlig ordskifte. Har egentlig kommentarfeltet livets rett, og hva tilfører det samfunnsdebatten? 

 

 

Logg inn