Nyheter

- Hjelp, jeg har ingen kontroll!

PROGRAMREDAKTØR: Ida Synnøve Solheim innrømmer at det er mye å holde styr på. PROGRAMREDAKTØR: Ida Synnøve Solheim innrømmer at det er mye å holde styr på.

En hel bøling tilbakevendte studenter holder denne uka hus i Fosswinckelsgate 7. Studentersamfunnets programredaksjon våren 2016 går for fulle mugger!

 

- Samfunnets programredaksjon består i å ferdigstille 50 tekster som omtaler hvert sitt arrangement, sier ansvarlig redaktør Ida Synnøve Solheim.

 

Tekstene skal gjennomleses tre ganger og sjekkes for faktafeil, språkslurv, og logiske floker. Det blir i praksis mye kaffe, grammatikkdisputer, diskusjoner om a-endelsenes plass i det norske språk og mer enn 150 korrekturrunder. 

 

- Jeg har ingen kontroll, innrømmer Ida spøkefullt.  Det er mye å holde styr på, men det går bra, folk her er veldig flinke.

 

- Hvorfor tok du på deg redaktørjobben?

 

- Det er gøy å kunne bidra mer og samtidig få innsikt i hvordan Samfunnet setter sammen blekka som utgis hvert semester. 

 

En av undersåttene til redaktør Solheim er medlem av debattkomiteen og medredaktør, Tarjei Ellingsen Røsvoll. Som medredaktør har han sin egen korrekturgruppe. 

 

IMG_7261.JPG

 

-  Tekstene jeg får har varierende kvalitet og Kulturkomiteen spesielt overdriver bruken av innskutte leddsetninger, hevder Tarjei.

 

Kulturbestyreren svarer umiddelbart på kritikken.

 

- Leddsetninger gir språket form og farge, kontrer kulturbestyrer Mikkel Ekeland Paulsen. 

 

Ikke bare korrektur, da

 

Medlem av Upop og sosialkomiteen, Hedda Harloff Himberg, passer på at redaksjonen til enhver tid er forsynt med koffein, C-vitaminer, salt og sukker. 

 

- Siden jeg er i sosialkomiteen har jeg hovedansvaret for dagens forsyninger av saltstenger og overmodne bananer, uttaler Hedda.

 

IMG_7240.JPG

 

Uten sosialkomiteen ville hele redaksjonen gått på felgen. 

 

- Vi brygger opp en hel eske med kaffe om dagen, smiler Hedda, og det er ingen overdrivelse.

 

Illustrerende arbeid

 

Medlem av kulturkomiteen og bildejeger, Dan-Henrik, saumfarer internettets krinker og kroker etter passende visuelle fremstillinger til vårens møter.

 

- Det vanskelige med å finne bilder er at vi kun kan bruke de som har visse rettigheter, i tillegg til at de må være estetisk gode og illustrerende, sier Dan-Henrik. 

 

IMG_7249.JPG

 

Dan-Henrik påpeker at enkelte møter er verre å illustrere.

 

- Abstrakte fenomener kan være utfordrende. Hva passer for eksempel til en debatt om velferdsstaten?, spør Dan-Henrik.

 

 

Summen av redaksjonens arbeid vil vise seg i programbladet for våren som deles ut allerede på Åpningsmøtet i Grieghallen 22. januar. 

 

 

 

Tekstforfattere: Fredrick Tønsvoll Mortvedt og Mikkel Ekeland Paulsen

 

Logg inn