Nyheter

Programredaksjon i Studentersamfunnet:

En rask innvielse til sektens ritualer

Studentersamfunnet i Bergen, Vestlandets største uavhengige forum for kultur- og samfunnsdebatt, har fra 10.-14.august gjennomført programredaksjon for høstens programblad, synkront med alle andres fadderuke. Vi har overlevd en uke med evaluering, redigering, presisering og perfeksjonering av samtlige møtetekster og plakattekster til det som forhåpentligvis resulterer i et perfekt programblad.

Hver av Studentersamfunnets komitéer har i forkant av programredaksjonen (heretter forkortet prog.red) skrevet tekstutkast til alle møtene vi har planlagt denne høsten. Deretter har nevnte tekster gjennomgått utallige runder korrektur, omskrivinger, faktasjekk og tittelmyldringer. Med rikelig påfyll av kaffe, sjokolade, jaffa-kaker og frukt har vi kommet oss gjennom et uhorvelig antall tekster og diskusjoner om kommaregler og bruk av semikolon.

- Jeg synes det har vært hyggelig å jobbe med folk, det er mange jeg ikke har sett i sommer, og det er helt ålreit å lese korrektur, sier Sondre. Det er ikke like pretensiøst som å skrive en bok, og jeg har ikke så mange muligheter til å skrive lengre tekster på studiet mitt, så dette er en fin mellomting. Sondre er økonomistudent og har nylig byttet komité fra Kultur til Økonomi i organisasjonen.
- Det er koselig å være med i sosialkomitéen, men litt stress å beregne tid til å lage mat til 40 stykker på én kokeplate, sier Andrea.

Sosialkomitéen er gruppen med ansvaret for at alle får frokost kl 10, jevnlig påfyll av kaffe og snacks, og middag kl 15 hver dag. Vi snakket også med Oda, som er redaktøren for denne høstens prog.red, og spurte henne hva hun synes var det beste og det kjipeste med å være redaktør.

- Det beste er nok å få være fullt og helt med på å lage programbladet. Det er masse hyggelige mennesker her, og selv om det kan bli litt slitsomt til tider, er det veldig givende. Samtidig er det mye som skal gjøres på kort tid, og det er vanskelig å holde styr på alt. Høstens program inneholder et vidt spekter av samtalemøter, foredrag, frokostmøter og debatter, i tillegg til tre helhusarrangementer på Kvarteret.
- Jeg gleder meg veldig til debatten om TISA og TTIP, de nye handelsavtalene mellom EU og USA, sier Sondre. Andrea gleder seg til debatten om tabuer i norsk offentlighet.
- Jeg tror det kan bli veldig underholdende og interessant å få med seg. Selve programbladet lanseres og deles ut på åpningsmøtet i den nye Universitetsaulaen 29.august.

Logg inn