Nyheter

Valgvake Kvarteret 2015

Valgvake Kvarteret 2015 © Sigmund Ditmansen

Med et besøkstall på over tusen personer, ble valgvaken på Kvarteret en forrykende kveld. En god blanding av studenter, akademikere og politikere møtte opp for å følge kommune- og fylkesvalget over en øl.

 Et variert program, med alt fra samtale med representanter fra tre forskjellige politiske partier, til et humoristisk innslag fra BTs Kvitter, sørget for at de fleste besøkende hadde noe å more seg over i løpet av kvelden.

Først ut var den uformelle samtalen i Teglverket med Jette Christensen (AP), Erik Skutle (H), og Andreas Halse fra SV. Her pisket ordstyrer opp interessen blant publikum med et bredt spekter av interessante spørsmål.                                                                                                                                                                                                                  

Om hva som vipper henne av pinnen, fortalte Christensen at sexisme er noe hun særlig blir satt ut av, og fulgte opp med en historie fra en debatt hvor motstanderen hadde blitt introdusert med relevant bakgrunnsinformasjon, mens hun selv bare ble introdusert som «damen i den røde kjolen».

Videre ble det avslørt at Skutle aldri har strøket på en eksamen, og at han er glad i å lage mat. Om minneverdige opplevelser, fortalte Halse en artig historie hvor han hadde vært på skoledebatt i Bærum, og ble møtt av stereotypiske Bærumsungdommer som ikke var særlig glade i SUs politikk.

Samtalen i Teglverket ble etterfulgt av en variert quiz i Speilsalen, som inkluderte spørsmål om alt fra Hordalands geografi til Trude Drevland.
Til slutt tok BTs Kvitter stemninga til et nytt nivå, med en noe alternativ analyse av valgresultater, og en rekke satiriske bilder med blant annet en sammenligning mellom Carl I. Hagen og Donald Trump.

Parallelt med programmet var det for øvrig også en livestreaming i Tivoli, hvor resultatene fra de forskjellige delene i landet fortløpende ble vist på storskjerm. Her var det et bredt spekter av forskjellige partisympatisører, noe som gjenspeilet seg i alt fra stormende jubel, til dyp skuffelse.

Mange besøkende, innslagene, og ikke minst de hardtarbeidende frivillige studentene på Kvarteret, i Studentersamfunnet og Kraftetaten førte til at dette ble en veldig bra kveld!

Skrevet av Jakob H. Våbenø.

Logg inn