Program

Allergiepidemi

Allergiepidemi
 • Dato: 20.02.2018 - 20.02.2018

 • Tid: 18.00 - 20.00

 • Sted: Tivoli, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Upop

 • Møteleder: Espen Rosdahl Johsen

 • Innledere:

  Anne Spurkland
  Professor i molekylær immunologi
  ved UiO
  Karin C. Lødrup Carlsen
  Professor ved
  Institutt for klinisk medisin, UiO

Immunforsvaret beskytter oss mot alt som er farlig. Likevel kan noe så uskyldig som en nøtt sette det ut av spill.

 

Du kjenner sikker noen som er allergisk mot nøtter, melk, gluten eller pollen. Kanskje er du selv allergiker? Immunforsvar er forskjellige og oppfatter forskjellige ting som farlige, og det kan se ut til at allergier er hyppigere i industrialiserte land. Er pollenallergi forbeholdt de som aldri har bodd på landet?

Arv og miljø påvirker immunforsvaret vårt, og oppveksten er sentral for hvilke allergier vi får eller ikke får. Resultatet kan være en kropp som angriper seg selv. De funksjonene som er livsviktige for å bekjempe trusler blir i beste fall veldig irriterende, om ikke dødelige.

Anne Spurkland er professor ved UiO og forsker på molekylær immunologi. Hun er aktuell med boken Immun: kroppens evige kamp for å overleve. Karin C. Lødrup Carlsen er professor ved Institutt for klinisk medisin ved UiO. Hun forsker på både allergier og astma, hvor hun undersøker risikofaktorer og sykdomsforløp.

 

Studentersamfunnet i Bergen inviterer til en helaftens legetime, der vi oppklarer hvordan pollen gir deg rennende nese, melk gir deg utslett og nøtter kan drepe deg.

Logg inn