Program

Alternative opptakskrav

Alternative opptakskrav Illustrasjon: Pixel Perfect
 • Dato: 09.11.2017 - 09.11.2017

 • Tid: 18.00 - 20.00

 • Sted: Tivoli, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Debatt

 • Møteleder: Jenny Marie Nygaardsmoen

 • Innledere:

  Nicholas Wilkinson
  Sosialistisk Venstreparti
  Mads Johansen Beldo
  Leder for Norsk Studentorganisasjon
  Iselin Nybø
  Venstre
  Simen Markussen
  Økonom og forsker ved Frischsenteret

Vil du inn på juss, medisin eller noen andre av de mest prestisjetunge utdannelsene, kan en 3-er i kunst og håndverk ødelegge fremtidsdrømmene dine. Men er det egentlig nødvendig å være god på husflid om man skal være advokat eller jobbe som lege? 

Enkelte ungdomsorganisasjoner mener systemet der alle karakterene fra videregående teller likt, er urettferdig. De vil heller ha det slik at de karakterene som faktisk er relevante for den aktuelle utdannelsen blir høyere vektet. 

Samtidig mener andre at dette ikke går langt nok. Noen vil hevde at karaktersystemet er grunnleggende problematisk, fordi det reproduserer sosiale forskjeller. Din familie sin sosioøkonomiske status er en sterk indikator på hvilken utdannelse du selv velger. Kanskje Samordna Opptak kunne gitt distriktstillegg, eller tillegg basert på hvilken sosioøkonomisk bakgrunn du kommer fra? 

Kanskje mener du at forskjellene skyldes latskap og ignoranse, eller kanskje synes du det er et resultat av en undertrykkende elitestruktur i samfunnet: Studentersamfunnet inviterer til debatt. 

Logg inn