Program

Den mørke siden bak fotball-VM (i Russland)

Den mørke siden bak fotball-VM (i Russland)
  • Dato: 21.03.2018 - 21.03.2018

  • Tid: 18:00 - 20:00

  • Sted: Teglverket, Det Akademiske Kvarter

  • Komite: Kultur

  • Innledere:

    Håvard Melnæs og Lars Sivertsen, journalister

I sommer er det duket for fotball-VM for 21. gang i historien, men mange mener Russland aldri skulle fått lov til å være vertskap for arrangementet.

Russland arrangerer VM i fotball, og for aller første gang har alle de 209 FIFA-landene deltatt i kvalifiseringen. Etter dopinganklager i OL, nordkoreanske straffefanger og annekteringen av Krim-halvøya er dette virkelig et av de mest omdiskuterte verdensmesterskapene noensinne. Hvor stor innflytelse vil Putins jernhånd egentlig ha på dette mesterskapet?

For å diskutere denne problematikken kommer journalistene Lars Sivertsen, som tidligere har reist undercover for å dekke Qatars VM-søknad, og Håvard Melnæs som avdekket Russlands bruk av nordkoreanske straffefanger til byggingen av stadionanleggene. De vet det meste om fotballen på og utenfor banen, og de mørke kreftene som ligger bak den.

Alle ingrediensene for et ellevilt fotball-VM 2018 er på plass, og Studentersamfunnet i Bergen inviterer til et lite vors i den anledning. Ta på dine beste fotballsko og ta turen innom! Og hvem vet, kanskje avslører vi også vinneren? Nei da. Jo da.

Logg inn