Program

AVLYST: Høysensitiv: Enda en diagnose?

AVLYST: Høysensitiv: Enda en diagnose?
 • Dato: 12.09.2017 - 12.09.2017

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Teglverket, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Upop

 • Møteleder: Annonseres

 • Innledere:

  Trond Haukedal
  Psykolog, foredragsholder og forfatter

  Helge Holgersen
  Førsteamanuensis ved institutt for klinisk psykologi, UiB

Kjenner du deg igjen som et følsomt menneske som lett blir overveldet av sanselige inntrykk? Har du venner som mener du bør ta deg sammen? Høysensitivitet er et kontroversielt tema som skal diskuteres av to eksperter. 

Høysensitive barn blir kalt “orkidébarn”, og defineres som barn med sensitivt nervesystem. Disse barna er spesielt følsomme for sterke inntrykk og sanser, og opplever fort å bli overveldet. Høysensitivitet får støtte av enkelte psykologer, og har fått tilhengere som mener det burde tilrettelegges og opplyses om tilstanden. Andre er derimot kritisk til å klassifisere folk på denne måten. 

Psykolog og forfatter Trond Haukedal reiser rundt i Norge og holder foredrag om emnet. Han har skrevet Boken om høysensitivitet som i følge hjemmesiden hans “gjør din høysensitivitet til en ressurs”. Helge Holgersen, førsteamanuensis ved Institutt for klinisk psykologi ved Universitetet i Bergen, er kritisk. Han mener det ikke finnes belegg for å påstå at høysensitivitet i det hele tatt finnes. Denne kvelden vil du få lære mer om hva dette egentlig dreier seg om. Er høysensitivitet bare kvakksalveri - skapt av kommersielle krefter, eller et reelt vitenskapelig fenomen? 

Logg inn