Program

Hvem eier musikken?

Hvem eier musikken?
 • Dato: 18.04.2018 - 18.04.2018

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Teglverket, Kvarteret

 • Komite: Samklangfunnet

 • Innledere:

  Stine Helén Pettersen
  Advokat

  Geir Jørgen Bekkevold
  Stortingsrepresentant, KrF

  Mads Berven
  Advokat og Musiker

I dag bruker de fleste av oss strømmetjenester når vi hører på musikk, noe som har gjort det vanskeligere for musikere å tjene penger på verkene sine. Hvordan skal fremtidens åndsverklov bedre ivareta dem som jobber i musikkbransjen?

En musikers hverdag er usikker, og ofte preget av få faste inntekter. Kunstnere er avhengige av å få betalt for bruken av det de har skapt, og det er åndsverkloven som skal sørge for dette. Regjeringen skal i 2018 forsøke å få gjennom sitt forslag til ny åndsverklov.

Debatten raser i media for hver høringsrunde - ingen er egentlig fornøyde. Vil en lovendring som åpner for overføring av opphavsrett gjøre livet lettere for kunstnere eller føre til større utnyttelse av den kreative arbeidskraften?

Med oss denne kvelden har vi Stine Helén Pettersen, advokat og ekspert på musikkbransjen i Bing Hodneland - det eneste advokatfirmaet i Norge som engasjerer seg i musikkbransjen. Vi får også besøk av Geir Jørgen Bekkevold, stortingsrepresentant for KrF, som har ansvaret for behandlingen av den nye åndsverkloven på Stortinget. I tillegg kommer Mads Berven, advokatfullmektig og jazzgitarist.

Sammen skal de diskutere hva åndsverkloven har å si for norsk musikkbransje.

Logg inn