Program

Kroppen som lerret

Kroppen som lerret
 • Dato: 14.03.2018 - 14.03.2018

 • Tid: 20:00 - 22:00

 • Sted: KODE

 • Komite: Kultur

 • Innledere:

  Tor Ola Svennevig,

  kunstner

  Trine Grimm,

  kunstner

  Lin Wang,

  kunstner

Tatoveringer har lenge blitt forbundet med sjømenn og kriminelle. I dag er det stadig flere som lar seg dekorere av mønstre i blekk for å uttrykke seg. Hvordan ble det slik?

Tatoveringer har lenge hatt en spesiell rolle i forskjellige kulturer, og dens historie kan spores flere tusen år tilbake. I Europa var det i lang tid knyttet til en spesiell type yrkesgruppe, sjømenn. Siden 80-tallet har denne typen kunst blitt stadig mer populær blant den moderne nordmann. Hvordan forandrer dette betydningen til kunstformen?

I Vesten ble tatoveringer lenge ansett som uanstendig. I dag derimot, er kunstformen akseptert av folk fra alle yrker og samfunnslag. Hva gjør at mennesker lar seg stikke med nåler og dekoreres permanent i blekk? Er det mote, kunst eller en måte å uttrykke sin identitet på?

Til møtet kommer kunstnerne Tor Ola Svennevig, Lin Wang og Trine Grimm. De vil fortelle sine historier som kunstnere og tatoveringsartister, samt diskutere tatoveringenes rolle i kulturen, tradisjonen og kunsten.

Logg inn