Program

Lettkledd, likes og likestilling

Lettkledd, likes og likestilling Illustrasjon: Lone Aadnekvam
 • Dato: 01.03.2018 - 01.03.2018

 • Tid: 18.00 - 20.00

 • Sted: Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Debatt

 • Møteleder: Thora Bjørke Sandberg

 • Innledere:

  Pil Teisbo

  Kvinnefronten

  Louise Kjølsen

  Girl Squad

  Ida Warholm Bjørken

  Administrator for Facebookgruppa

  “Den Selskabelige Diskusjonsforening

I dag har kroppspositivisme og nakenhet økt på Instagram, men er eksponeringen på sosiale medier frigjørende for kvinner eller bygger det opp undertrykkende selvbilder?

Den fjerde feminismebølgen kjennetegnes ved at man har gått bort fra en felles kvinnekamp, til fordel for individuell frigjøring. Men fellesskapet versus individualismen splitter feministene; er ‘Mamma til Michelle’ sine lettkledde bilder et uttrykk for feminisme eller er det et forsøk på å tjene penger på nakenhet?

For å besvare disse spørsmålene har vi fått med oss Pil Teisbo fra den radikalfeministiske organisasjonen Kvinnefronten. I tillegg kommer Louise «Twerk Queen» KjølsenL, kjent fra TV-programmet Line fikser kroppen. Hun er med i den danske feministgruppa Girl Squad, som kjemper for at kvinner både kan være sexy og bli tatt på alvor samtidig. Til møtet kommer også Ida Warholm Bjørken, administrator på Facebook-gruppen "Den Selskabelige Diskusjonsforening» som består av i underkant 7000 kvinnelige medlemmer. De skal diskutere den fjerde bølgen av feminisme og hva dagens feminister egentlig kjemper for.

Logg inn