Program

Litterært Kvarter: Samfunnskritikk

Litterært Kvarter: Samfunnskritikk
 • Dato: 18.04.2018 - 18.04.2018

 • Tid: 20:00 - 22:00

 • Sted: Teglverket, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Kultur

 • Møteleder: Emma Helene Heggdal

 • Innledere:

  Marie Landmark,

  forfatter

  Henrik Nor-Hansen,

  forfatter

  Christine Hamm,

  professor i nordisk litteratur

Vårt sosialdemokratiske himmelrike er i drastisk endring med økende sosiale og økonomiske forskjeller. Studentersamfunnet inviterer to forfattere som skriver ærlig om vilkårene i dagens Norge.

Marie Landmark sin debutroman Hendelser uten navn kom ut i 2017, og det blir sagt om boka at den er med på å gjøre det vanskeligere å se vekk fra Norges voksende klasseforskjeller.

Henrik Nor-Hansen sin siste bok, Termin fra 2016, ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris 2017, den gjeveste prisen en nordisk forfatter kan få etter Nobelprisen i litteratur. Leif Ekle i NRK skriver at boka er en “utrivelig og svært leseverdig beretning om avstand og fremmedgjøring i det rike, vulgariserte samfunnet”.

De to forfatterne inviteres til samtale på Kvarteret sammen med professor i nordisk litteratur ved UiB, Christine Hamm, som i 2017 utga antologien Hva er arbeiderlitteratur?. Hun vil bidra i samtalen med litteraturhistorisk overblikk og kontekstuelle forståelser.

Litterært Kvarter er Studentersamfunnets litteratursatsing, hvor vi tar for oss en sjanger, et forfatterskap eller en tematikk. Nå er det samfunnskritikken som skal under lupen.

Velkommen til en kveld om litteraturens kritiske potensiale!

Logg inn