Program

MONSTER: Stemmen

MONSTER: Stemmen Bilde: Wikimedia Commons
 • Dato: 21.11.2017 - 21.11.2017

 • Tid: 20:00 - 22:00

 • Sted: Storelogen, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Samklangfunnet

 • Møteleder: Bendik Savstad

 • Innledere:

  Bjørn Tomren
  Tubadur
  Henrik Hellstenius
  Pofessor i komposisjon ved Norges Musikkhøyskole
  Musikere:
  Tora Augestad
  Vokal
  Trygve Brøske
  Piano
  Musikere fra Bergen Filharmoniske Orkester

Syngende sirener og iskalde skrik har fanget vår oppmerksomhet på tvers av tid og rom. Stemmen er det mest grunnleggende instrumentet, og rommer både skrekk og glede - hva er det med den som trollbinder oss?  

Trolske brøl, diabolsk latter, eller iskalde skrik fra den andre siden. Dette er bare noen av de lydene som slår oss som fryktinngytende når vi dikter fram våre monstre. Selv de pene tonene fra serenader og korsang får det til gå kaldt nedover ryggen på oss. Stemmen som lydkilde treffer ryggmargen, og fascinerer til stadighet. Mellom en elskers forførende sang og vokalartisters gutturale krumspring finnes et helt univers av skremmende og nydelige ting som kan gjøres kun med ens medfødte stemmebånd.   

Til møtet kommer sanger Bjørn Tomren, også kjent som «Polkabjørn». Han er en trubadur som er kjent for å bruke stemmen sin på mange interessante måter. Både lystig jodling og gåsehudfremkallende strupesang kan forventes! Vi får også besøk av Henrik Hellstenius, professor i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole. Han vil presentere et av sine nyskrevne verker hvor stemmen står sentralt, framført av vokalist Tora Augestad, pianist Trygve Brøske, og musikere fra Bergen Filharmoniske Orkester
 
 
Sammen ser vi nærmere på denne grunnleggende formen for musikalsk uttrykk, og uansett hva som er din smak og tilnærming til musikk, kommer du til få noen nye ting å prøve ut neste gang du synger i dusjen! 

Logg inn