Program

Musikk og hjernen

Musikk og hjernen
 • Dato: 20.02.2018 - 20.02.2018

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Tårnsalen, KODE 4

 • Komite: Samklangfunnet

 • Innledere:

  Geir Olve Skeie
  Professor, UiB

  Musikere fra Bergen Filharmoniske Orkester

Har du noen gang undret deg over hva som skjer i hjernen når du hører musikk? Er det virkelig sant at det å høre på Mozart gjør deg smartere?

Hjernen vår oppfatter melodi og rytme helt spontant, og musikk påvirker oss på utrolige måter. Hjernen oversetter lydbølger til vakker og fengende musikk i det de treffer ørene. Bli med når vi fordyper oss i denne omfattende prosessen og hva den har å si for oss.

Etter oppdagelsen av nevroplastisitet, eller hjernens tilpasningsevne, har det vært kjent at det vi gjør påvirker hvordan hjernen vår ser ut og fungerer. Forskere mener at musikk har positive konsekvenser blant annet innenfor forebygging av sykdommer som Parkinsons og demens.

Foredragsholder Geir Olve Skeie er overlege ved nevrologisk avdeling på Haukeland universitetssykehus, pianist og professor i musikk ved Griegakademiet. Hans brede kompetansefelt skaper en spennende mulighet til å se på musikk fra hjernens perspektiv. Han vil belyse forholdet mellom disse i sitt foredrag, som krydres med musikalske innslag.

Etter foredraget vil Bergen Filharmoniske Orkester spille musikk av Mozart og Wagner.

Logg inn