Program

Poesi anno 2016

Poesi anno 2016 Skjermdump av Alexander Fallos instagram-profil
 • Dato: 31.08.2016 - 31.08.2016

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Teglverket, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Kultur

 • Møteleder: Oda Slotnes

 • Innledere:

  Alexander Fallo

  Instagrampoet

  Tomas Espedal

  Forfatter

  Sofia Marie Hamnes

  Forsvinningspunkt

  Fredrik Hagen

  Forsvinningspunkt

7000 følgere på Instagram, klubbkonsepter og utgivelser på Facebook. Det er ikke et nytt band, det er poesiens nye boltreplass.

Alexander Fallo (@alexander-fallo) er kanskje det fremste eksemplet på det voksende antallet instagrampoeter. Med godt over 7000 følgere har Fallo rukket å opparbeide seg en fanskare som ikke bare liker diktene hans på nett, men også kjøper gensere med påstanden «Fallo har lært meg alt jeg kan om kjærlighet».

Poesi er noe forfatter Tomas Espedal brenner for. Sammen med forfatterkollega Henning Bergsvåg har han tidligere arrangert store poesifestivaler. En gang i måneden samles unge og gamle, kjente og ukjente poeter for å lese opp, lytte, diskutere og danse på klubbkonseptet Poesidigg. Espedal kommer for å fortelle om hvordan man får poesien ut til folket.

Diktheftet Forsvinningspunkt utgis på nett og har blitt et 
reelt alternativ til diktsamlinger 
i papirformat. Det er gratis, finnes som papirhefte hos bokhandler i Bergen, men gjøres også allment tilgjengelig på Facebook som PDF. Heftet er skrevet og utgitt av upubliserte poeter i Bergen.

Samfunnet inviterer til en samtale om moderne poesi mellom instagrampoet Alexander Fallo, forfatter Tomas Espedal, og Sofie Marie Hamnes og Fredrik Hagen fra redaksjonen Forsvinningspunkt.

 

Logg inn