Program

That's it?

That's it? Bilde: Felix Nussbaum
 • Dato: 13.09.2017 - 13.09.2017

 • Tid: 18:00 - 20:00

 • Sted: Teglverket, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Kultur

 • Innledere:

  Bjørn Are Davidsen
  Forfatter og sivilingeniør
  Einar Duenger Bøhn
  Professor i filosofi ved UiA

Ved hjelp av nedfrysning, nanodroner i blodet og robot-organer klarer vi kanskje å strekke ut vår korte tid på jorden. Men når alt kommer til alt, er dette noe vi ønsker oss? 

Til nå har døden her på jorden vært ansett som en uunngåelig realitet, men teknologiske nyvinninger har gitt håp om at det kan være mulig å leve for alltid. Siden 2014 har Google, gjennom selskapet Calico, gått foran for å gjøre evig liv til en realitet. Målet er å forsinke aldring og å motvirke aldersrelaterte sykdommer ved å benytte forskning fra en rekke ulike felt som biologi, medisin og datavitenskap.  

Studentersamfunnet inviterer til en livlig diskusjon om konsekvenser av det evige liv og om nye filosofiske problemstillinger i en endret virkelighet. Med oss har vi forfatter og sivilingeniør Bjørn Are Davidsen, som i mange år har holdt foredrag om tro og vitenskap. I tillegg kommer Einar Duenger Bøhn, professor i filosofi ved Universitetet i Agder med spesialfelt innenfor metafysikk, kunstig intelligens, etikk og religionsfilosofi.

Logg inn