Program

Vår venn Russland?

Vår venn Russland?
 • Dato: 24.04.2018 - 24.04.2018

 • Tid: 18.00 - 20.00

 • Sted: Teglverket, Det Akademiske Kvarter

 • Komite: Upop

 • Møteleder: Erlend Sand

 • Innledere:

  Hans-Wilhelm
  Steinfeld
  Tidligere Moskvakorrespondent
  for NRK
  Øyvind Nordsletten
  Tidligere ambassadør og
  generalkonsul til Russland
  Terje Knutsen
  Førsteamanuensis ved
  Institutt for sammenliknende
  politikk, UiB

Russerne er allerede her - hundrevis ved norske universiteter og tusenvis i jobb. Hva er Norges sivile forhold til Russland?

 

Våre land deler et arbeidsmarkedsområde som strekker seg fra Nordland i sør-vest til Arkhangelsk i nord-øst. Samarbeid innen næring og kultur er satsningsområder, og grenseboere får krysse grensa uten visum. Er dette et narrespill før krigen braker løs eller tillitsskapende arbeid som gjør den utenkelig?

 

Vi møter en ensidig framstilling i offentligheten om vår situasjon med Russland. Som nasjon assosierer vi oss lettere med amerikanerne over dammen framfor våre egne naboer – hvorfor har det seg slik? Vi samler stemmer fra journalistikk, diplomati og akademia for å snakke forbi de militære alliansene og politiske spillene som preger massemedia.

Hans-Wilhelm Steinfeld er en Russland-kjenner av internasjonalt kaliber, og er stadig relevant etter mange år som NRKs tidligere Moskvakorrespondent. Førsteamanuensis og statsviter Terje Knutsen sitter i ledelsen ved Det norske universitetssenteret i St. Petersburg. Øyvind Nordsletten er tidligere ambassadør og generalkonsul, og har markert seg som en pådriver for norsk-russiske forretningsrelasjoner.Logg inn